Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sadece Haber
Ana Sayfa Dünya

Almanya Türkiye’ye uyguladığı seyahat uyarısını kısmen kaldırdı

Almanya, koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla için kaldırdı.

4 Ağustos 2020 - 22: 47
A A
Almanya Türkiye'ye uyguladığı seyahat uyarısını kısmen kaldırdı
Twitterda paşlaşFacebookta paylaşEmailMesaj gönder

Almanya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye’ye uyguladığı seyahat uyarısını kısmen kaldırdı.

Almanya Dışişleri Bakanlığının internet sayfasında yer alan açıklamada, Aydın, Muğla, İzmir ve Antalya için seyahat uyarısının kaldırıldığı belirtildi.

Almanya, böylelikle Türkiye’deki bu bölgelere gidecek tatilcilere yeşil ışık yaktı.

Türk hükümeti tarafından hazırlanan turizm ve hijyen tasarısına sıkı şekilde bağlı kalınması şartıyla seyahat uyarısının kaldırıldığı belirtilen açıklamada, tasarının tatilcilerin Almanya’ya dönmeden 48 saat içinde zorunlu PCR testi yapmaları da içerdiği anımsatıldı.

Almanya, Kovid-19 nedeniyle 31 Ağustos’a kadar Avrupa Birliği (AB) ve Schengen Bölgesi dışındaki 160 ülke için seyahat uyarısında bulunmuştu.

Türkiye yönelik seyahat uyarısının kaldırılması için Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yoğun çaba sarf etmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçen ay başkent Berlin’de mevkidaşlarıyla görüşmüştü.

Almanya’nın seyahat uyarısını kaldırması Egeli turizmcileri sevindirdi

Almanya’nın Kovid-19’dan dolayı Türkiye’ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla için kaldırması Egeli turizmcileri sevindirdi. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararı büyük bir sevinçle karşıladıklarını söyledi. 

Almanya’nın Avrupa Birliği içindeki önemine değinen Gencer, “Bu kararla turizmcinin bayramı devam ediyor. Umarım turizm sektöründe pandemi nedeniyle açılan yaralar biraz olsun kapanır.” dedi 

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de Türkiye’siz bir Avrupa ve dünya turizmcinin olmayacağına dikkati çekerek “Kültür ve Turizm Bakanımızın çok büyük bir başarısı. Sağlık Bakanlığımızın büyük bir başarı. Bugün İspanya’ya turist gönderilmezken Türkiye’ye gönderilmesi, Türk turizmine ve sağlık sektörüne olan güvenin göstergesidir. Bundan sonra da tüm Avrupa’nın Türkiye’ye uçuşları serbest bırakacağını gösteriyor. Bu turizm ve sağlık sektörümüzün zaferidir.” diye konuştu. 

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir ise kararın hem Türk turizmi hem de Çeşme için büyük bir mutluluk olduğunu kaydetti.

‘Seyahat sektörü için de iyi haber’

Alman Seyahat Acenteleri (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Almanya Dışişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye’ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısının kısmen kaldırılmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti. 

Fiebig, yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığının Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla için seyahat uyarısını kısmen kaldırdığına işaret ederek böylelikle Almanların en popüler tatil destinasyonlarından birinin en azından kısmen açıldığını kaydetti. Bundan memnuniyet duyduğunu vurgulayan Fiebig, “Bu, sadece tatilciler için değil seyahat sektörü için de iyi haber.” değerlendirmesinde bulundu.

Fiebig, son dönemde artan rezervasyonlardan Almanların tatil havasında olduklarının görüldüğünü belirterek “Eylül ve ekim için rezervasyonlar arttı. Bundan şimdi Türkiye de yeniden faydalanacak.” ifadesini kullandı.

Benzer Haberler

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar 388 milyon doz Kovid-19 aşısı yapıldı
Dünya

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar 388 milyon doz Kovid-19 aşısı yapıldı

Filistin Başbakanı Iştiyye'den yeni İsrail hükümetine 'işgale son verme' çağrısı
Dünya

Filistin Başbakanı Iştiyye’den yeni İsrail hükümetine ‘işgale son verme’ çağrısı

Le Monde: İsrail'in Filistin'de yaptıklarına apartheid demek duruma gittikçe daha çok uyuyor
Dünya

Le Monde: İsrail’in Filistin’de yaptıklarına apartheid demek duruma gittikçe daha çok uyuyor

ABD'li isimlerden, Filistinlilere destek
Dünya

ABD’li isimlerden, Filistinlilere destek

DSÖ'den ABD'nin Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasına verdiği desteğe övgü
Dünya

ABD’nin Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet hakkının kaldırılması desteğine övgü

Kolombiya'da protestocular vergi reformunun getireceği ek yüke tepkili
Dünya

Kolombiya’da protestocular vergi reformunun getireceği ek yüke tepkili

Alemdağ’da Çekmeköy Belediyesi Park Yapıyor

Alemdağ’da Çekmeköy Belediyesi Park Yapıyor

Çekmeköy Belediyesi Afşin’de Kardeşlik Çarşısı Kuruyor

Çekmeköy Belediyesi Afşin’de Kardeşlik Çarşısı Kuruyor

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Mustafa Diktaş “İnşaatta kalite standardizasyonu şart”

Mustafa Diktaş “İnşaatta kalite standardizasyonu şart”

Atıf Özbey “Milli Görüşçüler Ayrılıyor”

Atıf Özbey “Milli Görüşçüler Ayrılıyor”

sadecehaber_logo

“Yeni nesil tarafsız habercilik” 

  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram

Copyright © 2023 Sadece Haber  Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

“Yeni nesil tarafsız habercilik”

sadecehaber_logo

Copyright © 2023 

Sadece Haber Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Startup
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Emlak
  • Sağlık
  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram Rss

Sadecehaber.com içerisinde yayınlanan haber içeriklerinin ve görsellerinin izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz

Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
  • Yaşam
  • Yerel Yönetimler
  • Künye
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim

© 2020 Sadece Haber