Guaido’nun sokak çağrısına kendisi bile katılmadı

guaido'nun sokak çağrısı

Kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Venezuela Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido’nun sokak çağrısına halk ilgi göstermedi.

Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun çağrısına taraftarları beklenen yanıtı vermedi. Başkent Caracas’ta yaklaşık 50 kişinin toplandığı Altamira Meydanı sakin bir gün geçirdi. ( Lokman İlhan – Anadolu Ajansı )

GUAiDO’NUN KENDİSİ DE SOKAĞA ÇIKMADI

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu devirmek üzere ABD ve birçok batı ve Latin Amerika ülkesinden destek alan Guaido, sokak çağrısında bulundu. Ancak çok az sayıda muhaliften yanıt alabildi. Yalnızca 2 noktada protesto gösterileri yapılırken Guaido ve muhalif vekiller de eylemlere katılmadı.

Başkent Caracas’ta muhaliflerin belirlediği protesto noktaları, Devlet Başkanlığına ait resmi konutun bulunduğu La Casona ve muhaliflerin yoğun yaşadığı Chacao’daki Altamira Meydanı dışında boş kaldı.

La Casona civarında toplanarak konuta yürümek isteyen 100 kadar muhalif, güvenlik güçleri izin vermeyince dağılmak zorunda kaldı.

ASKERLERİN ÇAĞRIYA TEPKİSİ

Protestoscular, Bolivarcı Ulusal Muhafız Gücü’ne (GNB), hükümet desteğinden vazgeçin çağrıları bulunan kağıtlar verdi ancak GNB mensupları bu kağıtları yakarak yanıt verdi.

Bazı muhalifler ise, güvenlik koridoruna giderek askerlere, hükümeti desteklemeyi bırakmaları için ikna etmeye çalışmaları dikkat çekti. Muhaliflerin dağılmasının ardından güvenlik güçleri de La Casona’daki üslerine döndü.

La Casona’dan istediğini alamayan muhaliflerden bazıları yakınlara bulunan Altamira Meydanı’na geçti. Yüzleri maskeli bir grup ise yolu kapattı. Ancak maskeli grup, araç sürücülerinin dikkatini çekmeyi başaramadılar.

KİMİ EYLEM KİMİ YOGA YAPTI

Önceki protestolarda kapatılan Francisco de Miranda Bulvarında da herhangi bir olay yaşanmazken Doğu Parkı’nda bir grubun yoga yapması dikkat çekti. Ev hapsini ihlal ederek dışarı çıkan Leopoldo Lopez ile Guaido’nun ilk hedefi olan La Carlota Hava Üssü’nde de oldukça sakin bir gün yaşandı. Muhalifler üssün çevresine bile gelmedi.

Guaido’nun hedef gösterdiği Kızılhaç Merkezi’nde de herhangi bir protesto eylemi yapılmadı. Ayrıca Caracas’taki askeri yerleşke Fuerte Tiuna ve Coche bölgelerinde de protesto olayları yaşanmadı.

Exit mobile version