Kuzey Kore: Nükleer müzakerelerin başarısı ABD’ye bağlı

Kuzey Kore’nin BM Daimi Temsilcisi Kim Song, ABD ile nükleer müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Song, “KuzeyKore-ABD müzakereleri yeni bir fırsat penceresi mi olacak yoksa krizi derinleştirecek mi? Bu tamamen ABD’ye bağlı” şeklinde konuştu.

Sputnik‘te yer alan habere göre; Kuzey Kore’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kim, BM Genel Kurulu’nda konuştu. Kim Song, Kore Yarımadası’nda barışın ABD ve Kuzey Kore liderleri arasında geçen sene 12 Haziran’da Singapur’da gerçekleşen zirvede alınan kararların tam uygulanmasıyla mümkün olduğuna dikkati çekti.

Kuzey Kore: Az ilerleme kaydedildi

Kim, “ABD-Kuzey Kore zirvesinin üzerinden bir yıldan uzun bir süre geçti ve iki ülke arasındaki ilişkilerde çok az ilerleme kaydedildi” ifadelerini kullandı.

KuzeyKore temsilcisi, Kore Yarımadası’nın ‘ABD’nin siyasi ve askeri provokasyonlarının neden olduğu gerginlikten kaynaklanan kısır döngüden çıkamadığını’ vurguladı. Kim Song, “ABD’nin mevcut hesaplarını bırakıp bize karşı yeni bir yaklaşım sergilemesi gerekti ve biz de ABD’nin bu cesur adımını sabırla bekledik” diye konuştu.

Kim, ABD ile görüşmelere devam etme konusunda istekli olduklarının altını çizerek, “KuzeyKore-ABD müzakereleri yeni bir fırsat penceresi mi olacak yoksa krizi derinleştirecek mi? Bu tamamen ABD’ye bağlı” diye konuştu.

Exit mobile version