Nicolas Maduro, Venezuela halkına seslendi

nicolas maduro (2)

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Savunma Bakanı Vladimir Padrino ve Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello ile birlikte kameralar karşısına geçti.

NiCOLAS MADURO, ULUSA SESLENDİ

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta bulunan devlet başkanlığı sarayı Miraflores’te konuşan Nicolas Maduro hükümeti, muhalefetle bağlantılı askeri bir grubunun darbe girişimini bastırmaya çalıştıklarını bildirdi.

La Carlota askeri üssünün ayaklanmadan sonra asla teslim olmadığını söyleyen Maduro, Guaido’yu destekleyen ordunun kara yolunda yalnızca 8 zırhlı aracının bulunduğunu bildirdi. Maduro, darbecilerin bu araçlarla otoyolun geçişe kapatılma girişiminde bulunduklarını aktardı.

“KORKU GETİRMEK İSTEYENLERDEN KURTULDUK”

Bir diğer darbeci muhalefet lideri Leopoldo Lpez’i de darbeye liderlik etmekle suçlayan Maduro, Lpez’in otoyolda çatışma çıkarmaya çalışan silahlı grubu bizzat yönettiğini açıkladı. Guaido’nun binlerce insanı harekete geçirme çağrısını hatırlatan Maduro, “Hiç görülmemiş bir şey” dedi.

Venezuela’ya korku getirmek isteyenlerden kurtulduklarını ifade eden Maduro, “Çelik gibi sinirlerimiz ile sakin ve aklı başında kalarak, azami bilgeliğe sahip olmanın verdiği gücü kullandık.” ifadelerini kullandı.

Maduro, darbe girişiminde yaşanan olayların incelemek üzere 3 özel savcı atayacağını da bildirdi. Maduro, darbeye davet edilen askerlerin yüzde 80’inin baskı altına alınarak kandırıldığını söyledi.

NiCOLAS MADURO DESTEKÇİLERİ SOKAKTA

Maduro, Miraflores’te kabine üyeleri ve güvenlik güçleri ile bir araya geldi. Maduro destekçileri ise Miraflores’in önünde toplanarak hükümete destek gösterisi düzenledi.

Exit mobile version