Thomas Cook yöneticilerine soruşturma

Thomas Cook’un iflas süreciyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. 178 yıllık Thomas Cook’un ticari faaliyetlerine son verilmesinin ardından İngiltere’de de gelişmeler yaşandı.

AA‘da yer alan habere göre; İngiliz hükümeti, ünlü turizm şirketi ThomasCook’un iflasında yöneticilerin rolünün incelenmesi için soruşturma talimatı verdi.

İngiltere İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanı Andrea Leadsome, iflas sürecini yürüten Tasfiye İşlemleri İdaresi’ne mektup yazdı.

Şirket yöneticilerine 20 milyon sterlin

Leadsome, mektubunda, ThomasCook’un iflasında şirket yöneticilerinin sorumluluğu olup olmadığının, aldıkları kararların kreditörler ya da çalışanların emeklilik planlarına zarar verip vermediğinin soruşturulması talimatı verdi.

Bu arada, İngiliz basınında, şirket yöneticilerine son 5 yıl içerisinde toplam 20 milyon sterlin ücret ve bonus ödemesi yapıldığı haberleri yer aldı.

178 yıllık ThomasCook’un, kurtarma görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından dün sabah saatlerinde ticari faaliyetlerine son verildiği açıklanmıştı.

Thomas Cook iflasıyla mahsur kalanlar!

Exit mobile version