Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sadece Haber
Ana Sayfa Gündem

CHP ‘den YSK’ya 24 Haziran başvurusu

8 Mayıs 2019 - 13: 46 - Güncelleme 30 Mayıs 2019 - 02: 03
A A
CHP
Twitterda paşlaşFacebookta paylaşEmailMesaj gönder

CHP 24 Haziran Genel Seçimleri ve İstanbul’un 39 ilçesindeki seçimlerin iptali için YSK’ya başvuruda bulundu. CHP adına başvuruyu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptı.

Ekrem İmamoğlu YSK’nın iptal kararından sonra yaptığı açıklamada 24 Haziran seçimlerinde de aynı kurullarla referandum yapıldığını hatırlatarak “O zaman anayasa da şaibelidir, seçimler de…” demişti.

“O ZAMAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ DE ŞAİBELİDİR”

Ekrem İmamoğlu şöyle konuşmuştu:

“Şimdi YSK, karar açıklıyor. Neymiş; sandık kurullarına yapılan olağanüstü itiraza göre seçimi iptal etmişmiş… Aynı kurullarla geçen yıl Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı seçtin? Aynı kurullarla referandum yapıp anayasa değiştirdin. O zaman anayasa da şaibelidir, cumhurbaşkanlığı seçimleri de! Şaibeli olduğunu düşünmüyorsanız… İstanbul seçimlerinin anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum. Bu millet bizi seçmiştir.”

Ekrem İmamoğlu’ndan ilk açıklama -HABERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

CHP SEÇİMLERİN İPTALİNİ İSTEYECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

CHP’nin YSK temsilcisi Hadimi Yakupoğlu, ‘sandık kurullarının oluşumunun İstanbul’daki 39 ilçeyi de etkilediğini, ilçe belediye başkanı, ilçe belediye meclis üyesi, muhtar seçimlerinin de bu sandıklarda yapıldığını’ ifade etmişti.

Bu nedenlerle YSK’dan tam kanunsuzluk gerekçesiyle ilçe belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlık seçimlerinin iptalini isteyeceklerini söylemişti.

YSK’dan İstanbul kararı -HABERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Başvurunun ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek açıklama yaptı.

Erkek’in açıklamalarından satır başları şöyle:


“Siz eğer kamu görevlisi olmayan kişiler görev yaptı diye iptal ediyorsanız 24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimleri de iptal etmek zorundasınız. Tam kanunsuzlukla başvuruldu. Biliyorsanız tam kanunsuzlukta süre aranmaz. Bir tam kanunsuzluk ortaya çıkmışsa eğer, YSK kendi iptal kararıyla, o zaman iptal etmeli. YSK önceki tüm kararlarında şunu diyor; bir usulsüzlük varsa dahi bu seçimin iptalini mümdün kılmaz, usulsüzlük yapanlar cezalandırılır.

Şimdi ne değişti? Bugün ne değişti? Sandık kurullarında görev yapan kişilerin o sandıktan çıkan sonucu etkilediklerine dair somut bir delil Ak Parti’nin itiraz dilekçesinde dahi ortaya konulmadı. Haftalarca oylar defalarca sayıldı, sonuç değişmedi bu sefer başka iddialar ortaya atıldı. Olmadı olmadı en son dedi ki sandık kurullarında kamu görevlisi olmayanlar görev yapmıştır. 24 Haziran’da da yaptı. YSK bunu gerekçe yapıyorsa 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi yenilemeli. Bu kararınız doğruysa bu kararın arkasındaysanız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da mazbatasını iptal etmelisiniz.

Siz kendi kusurunuzu nasıl seçmene yükler, seçmenin iradesini yok sayarsınız. Seçmenin iradesine doğrudan müdahale edebilirim diyorsanız o zaman 24 Haziran’da çıkan sonuca da müdahale etmek zorundasınız. Tabii eğer bu kararınız doğruysa! Çünkü her iki seçimde aynı yasa yanı uygulamalar aynı sandık kurulları var. En mükemmel adalet vicdanlardadır. Meşruiyet sorununu ortadan kaldırmak, verdiğim karar doğru diyorsanız 24 Haziran seçimlerini de iptal etmek zorundasınız. İmamoğlu’nu 39 ilçede oy kullanan seçmenler seçti. Aynı sonuçların çıktığı diğer seçimleri neden iptal etmiyorsunuz? 39 ilçedeki tüm seçimleri de iptal etmek zorundasınız. Tam kanunsuzluk sebebiyle yaptık.”

Benzer Haberler

Mehmet Kaya “Nijer’in de Umudu Erdoğan”
Gündem

Mehmet Kaya “Nijer’in de Umudu Erdoğan”

Mustafa Kavruklar’a Ak Parti rozetini Yıldırım taktı
Gündem

Mustafa Kavruklar’a Ak Parti rozetini Yıldırım taktı

Atıf Özbey “Milli Görüşçüler Ayrılıyor”
Gündem

Atıf Özbey “Milli Görüşçüler Ayrılıyor”

Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplanıyor
Gündem

Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplanıyor

Pençe Yıldırım Operasyonu'nun ikmal faaliyetleri sırasında bir asker şehit oldu
Gündem

Pençe Yıldırım Operasyonu’nun ikmal faaliyetleri sırasında bir asker şehit oldu

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Katar Kızılayı Derneği Gazze Merkezi'ni bombalamasını şiddetle kınadı
Gündem

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Katar Kızılayı Derneği Gazze Merkezi’ni bombalamasını şiddetle kınadı

Çekmeköy Belediyesi 100. Yıl Kütüphanesi Açıldı

Çekmeköy Belediyesi 100. Yıl Kütüphanesi Açıldı

Uçmakdere’de Renkli Uçurtmalar Gökyüzüyle Buluştu!

Uçmakdere’de Renkli Uçurtmalar Gökyüzüyle Buluştu!

Türkiye, Almanya’ya en çok doğrudan yatırım yapan 5’inci ülke oldu

Türkiye, Almanya’ya en çok doğrudan yatırım yapan 5’inci ülke oldu

Sancaktepe Belediyesi, Konteyner Kent Kuruyor

ABD ve Avrupa’da vadeli endeksler yatay: Gözler, ABD borçlanma tavanı görüşmelerinde

ABD ve Avrupa’da vadeli endeksler yatay: Gözler, ABD borçlanma tavanı görüşmelerinde

sadecehaber_logo

“Yeni nesil tarafsız habercilik” 

  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram

Copyright © 2023 Sadece Haber  Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

“Yeni nesil tarafsız habercilik”

sadecehaber_logo

Copyright © 2023 

Sadece Haber Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Startup
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Emlak
  • Sağlık
  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram Rss

Sadecehaber.com içerisinde yayınlanan haber içeriklerinin ve görsellerinin izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz

Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
  • Yaşam
  • Yerel Yönetimler
  • Künye
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim

© 2020 Sadece Haber