Dün Meclis Genel Kurulu’nda Ramazan ayı tartışması yaşandı.
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse kürsüdeydi. Konuşmasında 31 Mart seçimleriyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilmesini hatırlatarak AK Parti ile MHP’yi topa tuttu.

Konuşması sırasında kürsüde su da içen CHP Milletvekili Tufan Köse’ye tepki AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’tan geldi.
AK PARTİLİ KILIÇ: MİLLETİN RAMAZAN AYINA SAYGI GÖSTERİN
AK Partili Kılıç “Siz önce kürsüden milletin ramazan ayına saygı gösterin. Burası Müslüman Türkiye’nin kürsüsü.” dedi.
HDP’Lİ ÇELİK: BEN MÜSLÜMAN DEĞİLİM
Kılıç’ın tepkisinin ardından Köse’ye destek HDP’li Tuma Çelik’ten geldi.
Çelik, “Müslüman Türkiye değil, laik Türkiye burası, ben Müslüman değilim.” dedi.
CHP’Lİ KÖSE: DİN SÖMÜRÜSÜ YAPMA
AK Partili İmran Kılıç’a bir tepki de CHP’li Tufan Köse’den geldi. Köse, “Din sömürüsü yapma, din sömürüsü. Yetim hakkı yiyorsun, haram yiyorsun ama orada su içiliyor diye bana bağırıyorsun, kul hakkı yiyorsun.” dedi.
Bu sözlerin ardından AK Partili Zülfü Demirbağ da tartışmaya katıldı ve “Yahu, sen ne anlarsın ki kul hakkından.” diye tepki gösterdi.