Özel harekat aracı Ural göreve hazır

özel harekat

Ürettiği kara araçlarıyla Türk savunma sanayisine destek veren Otokar, özel harekat gibi görevlerde kullanılacak yeni bir araç tasarladı.

14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında kapılarını açıyor. Otokar, zırhlı personel taşıyıcı Ural platformunun en yeni modeli olan Ural Özel Harekat Aracı’yla (Ural SOV) fuara katılacak.

ÖZEL HAREKAT İÇİN YENİ ARAÇ

Ural platformu, farklı kullanıcıların çeşitli 4×4 zırhlı yada zırhsız taktik araç ihtiyacına cevap vermek üzere tasarlandı. Değişik konfigürasyonlarla çok yönlü ve modüler çözümler sağlıyor.

Ölçülerinin yanı sıra modüler yapısıyla çeşitli görevlere gereken ekipman, silah sistemi ve konfigürasyonlara kolaylıkca adapte edilen Ural platformu, yurt içi ve yurt dışı birçok görevde kullanılmakta.

ÜSTÜN HAREKET KABİLİYETİ VE KORUMA ÖZELLİĞİ

Özel kuvvetlerin icra ettiği operasyonlara yönelik tasarlanan Ural Özel Harekat Aracı, hareket kabiliyeti açısından oldukça üstün. Ayrıca, yarım gövde zırhı, taban ve ateş duvarı zırhı, mürettebatın balistik, mayın ve el yapımı patlayıcılardan üstün şekilde korunmasını sağlıyor.

Komutan ve sürücüyle birlikte toplam 5 kişi taşıma kapasitesiyle, zorlu arazi koşulları ve iklim şartlarında yüksek taktik mobilite performansı yakalıyor. Tavanına 12,7 mm, ön ve arka tarafına 7,62 mm silah takılabilmesi sayesinde derin keşif ve taktik akın görevlerine biçilmiş kaftan oluyor.

Demir, deniz ve hava yoluyla taşınabilen 6,4 tonluk Ural SOV, 168 beygir motor ile 106 litre yakıt tankına sahip. 110 km/s hıza ulaşabilen aracın 600 km harekat sığası bulunuyor.

İhtiyaça göre farklı ekipmanlarla donatılabilen araca, kendini kurtarma vinci, sis havanları, kamuflaj ışık sistemi, kızılötesi far eklenebiliyor.

Exit mobile version