Alfa Romeo Tonale Otomobil Tasarım Ödülü aldı

Auto&Design dergisi tarafından 1984 yılından beri düzenlenen Otomobil Tasarım Ödülü'nün bu yılki sahibi Alfa Romeo Tonale oldu. Kompakt boyutları, eşsiz tasarımı ve Alfa Romeo'ya özgü benzersiz modern çizgileri taşıyan Tonale konsepti, markanın mirasının ve yeni beklentilerin mükemmel uyumunu yansıtıyor. ( Alfa Romeo - Anadolu Ajansı )

Alfa Romeo Tonale, Auto&Design dergisinin 1984 yılından beri verdiği Otomobil Tasarım Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu.

89. Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkan Tonale, markanın konsept olarak tanıttığı ilk plug-in hybrid otomobili ve ilk kompakt SUV modeli.

Boyutlarının kompaktlığı, benzersiz tasarımı ve Alfa Romeo’ya özgü eşsiz çizgilerinin modernliği ile, markanın mirası ve yeni beklentilerini mükemmel bir uyum ile taşıyor.

Ön tasarıma göre daha sade ve yumuşak hatlara sahip olan Tonale’nin arka tasarımı, alt noktaya doğru derinleşen bombeli arka cam, cam tavanın devamını oluşturuyor. Diğer Alfa Romeo’larda olduğu gibi Tonale’nin tasarımında da çok özel dokunuşlar dikkat çekiyor.

YARIŞ GEÇMİŞİNDEN İLHAM ALINDI

Yalnızca bir stop lambası değil aynı zamanda grafik bir işaret taşıyan arka aydınlatma birimleri markaya özgü bir imza niteliğinde. Markanın köklü yarış geçmişinden ilham alınarak tasarlanan Tonale’nin iç tasarımı, güçlü ve çarpıcı çizgilerle tutkulu ve üstün sürüş keyfi yaşatıyor.

Sürücüyü çepeçevre saracak şekilde tasarlanan kokpit, yolculara da benzersiz konforlu bir yolculuk yaşatıyor. Tonale’nin iç mekanı; Alcantara’nın sıcaklığı ve yumuşaklığı ile Alüminyumun soğukluğu ve sertliği ile zıtlıklardan güç alıyor. Vites konsolunun alttan aydınlatılması ve yarı saydam paneller özgün özellikler olarak öne çıkıyor.

Taşıdığı benzersiz detaylarla Tonale, Alfa Romeo’nun karakteristik özelliklerinden biri olan DNA modu seçim düğmesi vites konsolunda büyük bir uyumla yer buluyor.

Exit mobile version