Selma Ergeç, geçtiğimiz gün Hello dergisine röportaj verdi. Ergeç yaptığı açıklamada “Günümüzde herkes mükemmel anne, eş ve iş kadını olmaya çalışıyor. Bu arayışı tehlikeli buluyorum. Mükemmel olmaya çalışırken, çocuğumuza sevgi vermeyi unutuyoruz” dedi.
SELMA ERGEÇ KİMDİR?
Selma Ergeç, 1978 senesinde Almanya’da hayata merhaba dedi. Babası Adana’lı bir doktor olan Ergeç’in annesi de Alman bir hemşireydi.
1983 senesinde ailesiyle birlikte Mersin Erdemli’ye taşındı ve ilkokula orada başladı. Ergeç’in ailesiyle Ankara’ya taşınınca o da ilkokula orada devam etti.
1989 yılında son sınıfta Almanya’ya dönen ünlü oyuncu, Gottmadingen’den mezun oldu. 1993-1995 seneleri arasında Gymnasium Georgianum Vreden’de okudu, 1995-1996 yılları arasında ise İngiltere’de Headington Girls School’da yatılı olarak eğitim gördü.

1996-1998 arasında Gymnasium Georgianum Vreden’e devam eden oyuncu 1994 yılında öğrenci değişimi programı ile Lille/Fransa’ya gitti.
Ünlü oyuncu 1993-1998 yılları arasında Musikschulorchester, Euregio Orchester, ve Streichergrupp orkestralarında keman çaldı.
Sanat ağırlıklı dersler alan Ergeç, tıp okumaya karar verdi ve 1998 yılında Münster Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim almaya başladı.
6 senelik okulun ilk 3 senesinden sonra Türkiye’ye gelen Selma Ergeç, önce Çapa Acil Dahiliye’de sonrasında da Adana’da staj yaptı.
Gönlü oyunculukta olan Ergeç, okuluna bir sene ara verdi ve “Böyle Mi Olacaktı” isimli dizide ilk kez ekranlara çıktı.
Dizide bir sene rol alan başarılı oyuncu, Yarım Elma isimli diziye geçti ve orada Ayça karakterine hayat verdi.
2000 senesinde Uğurkan Erez ile çalışmaya başlayan Ergeç, Emre Altuğ’un “Gidecek Yerim Mi Var?” klibinde oynadı.
2003’te de oyunculuk dersleri alan Ergeç, bir dönem boyunca da Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde misafir öğrenci olarak bulundu.
Adını Muhteşem Yüzyıl isimli diziyle duyuran Selma Ergeç, Hatice Sultan karakterini canlandırmıştır.
Ergeç, 26 Eylül 2015 senesinde çocukluğunda yaşadığı yer olan Almanya, Gottmadingen’de Can Öz ile nikah masasına oturdu.