Almanya’da geçtiğimiz hafta sonu iki ayrı cami islamafobik saldırıya uğradı.
Bremen şehrinde bulunan Rahman Camisi’nde yaklaşık 50 Kur’an-ı Kerim parçalanırken, Kassel’deki Merkez Camisi’ne ise taşlı saldırı yapıldı.
Hessen eyaletinin Kassel kentinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Merkez Camisi’ne de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırıldı.
Saldırı saatinde camiide kimse olmaması olası bir yaralanma ve karmaşayı önledi.
KUR’AN’LARI TUVALETE ATTILAR
Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı Facebook hesabından konuyla ilgili açıklama yaparak, saldırıyı kınadı ve faillerin bulunmasını istedi.
Önceki yıllarda da PKK sempatizanlarınca saldırılan camiye yönelik yapılan saldırıyla ilgili Kassel Savcılığı soruşturma başlattı.
Bremen’de yönetiminde daha çok Afgan ve Pakistanlıların bulunduğu Rahman Camisi’nde yaklaşık 50 Kur’an-ı Kerim’in tahrip edilerek tuvalete atıldığı görüldü.
MÜSLÜMAN GENÇ BIÇAKLANMIŞTI
Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Bremen Eyalet Milletvekili Dr. Oğuzhan Yazıcı, Bremen İslam Şurası’na bağlı Rahman Camisi’ndeki çirkin saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.
Geçtiğimiz hafta Müslüman bir gencin bıçaklandığını hatırlatan Yazıcı, Bremenli Müslümanlar tedirgin olduğunu belirterek sinagoglar gibi camilerin de devlet tarafından korunması gerektiğini söyledi.