Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sadece Haber
Ana Sayfa Dünya

Fransa’da Ermeni grubun saldırısına uğrayan Türk aile yaşadıklarını anlattı

27 Nisan 2021 - 14: 01
A A
Fransa'da Ermeni grubun saldırısına uğrayan Türk aile yaşadıklarını anlattı
Twitterda paşlaşFacebookta paylaşEmailMesaj gönder

Saint-Die-Des-Vosges kentinin Kellerman Mahallesi’nde Ali Ç. ve ailesi 25 Nisan’da yaklaşık 40 kişilik Ermeni grubun saldırısına uğradı.

Grupta geçen yıl sonbaharda Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmaların yaşandığı Dağlık Karabağ’a giden bir kişinin de yer aldığı belirtildi.

Yabancı nüfusun yoğunlukta olduğu kentte uzun yıllardır yaşayan aileden Ali Ç, Serpil Ç, Halil Ç. ve Ramazan Y. saldırıda yaralandı. Başından yaralananlardan Halil Ç’nin tedavisi sürerken Ali Ç, Serpil Ç. ve Ramazan Y. ise taburcu edildi.

Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, dün Vosges Valisi Yves Seguy’i ziyaret ederek saldırının faillerinin yakalanması beklentilerini dile getirdi. Strazburg Başkonsolosu Muzaffer Rami Şaylıman 25 Nisan’da aileyi ziyaret etti.

“Beni gördüklerinde bahçeye atladılar ve 40 kişi bana saldırdı”

Ali Ç, AA muhabirine 25 Nisan’da evin bahçesinde oturduklarını belirterek, “10 araçla yaklaşık 40 kişinin geldiğini gördüm. Bir çocuk kovalıyorlardı. Beni gördüklerinde bahçeye atladılar ve 40 kişi bana saldırdı. Artık vurmaya başladılar. O sırada eşim yemek yapıyordu. Kaynar suyu onların üzerinde döktü ve öylece kurtulabildim.” dedi.

Oğlu ve yeğeninin Ermeni grubun eve girmesini engellediğini ifade eden Ali Ç, “(Ermeniler) Onların kafasına copla vurdular. Biri hastanede yoğun bakımda tedavi görüyor, diğerinin kafasında 7-8 dikiş var. Ellerinde demir, bıçak, silah hepsi vardı.” diye konuştu.

“Havaya ateş açarak geldiler”

Ali Ç, Ermeni grubun içeriye giremedikleri için kapıyı kırmaya çalıştıklarını söyledi.

Grubun havaya ateş açarak geldiğini anlatan Ali Ç, evin bahçesinde kendisini dövdüklerini belirterek, “O an bir şey düşünemedim. 40 kişi üstüne koşarak geliyor. Ne düşünebilirim. Hiç beklemediğim bir şey. Bugün (karakola) gidip ifademizi verdik. Şikayette bulunduk. Hakkımızı arayacağız.” dedi.

Aileden Sinan Ç. de 1,5 ay önce Ermenilerin yeğenini darbettiğini ancak olayı yatıştırdıklarını kaydetti.

Bu olayın üzerine 24 Nisan’da Ermenilerin tekrar yeğeninin üzerine araç sürdüğünü ifade eden Sinan Ç, “Yeğenim (Ermenilere) ‘yapma etme’ dedi ancak sonra dövüştüler. Bu (saldırı) olayı 24 Nisan’da cumartesi günü bir kavgadan başlıyor.” dedi.

Sinan Ç, aynı gün 10 Ermeni’nin yeniden yeğeninin yanına geldiğini ancak müdahale ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Böyle olmaz yapmayın’ dedik. Özür dilediler. Biz olayı unuttuk. Olayın bittiğini düşündüğümüz için böyle tepki beklemiyorduk. Pazar günü 10 araba, 40 kişi geliyorlar ve biraderime saldırıyorlar. 3 kişiye 40 kişi saldırdı. 4 yaralımız var. 1 kişi şu an hala hastanede. (Ermenilerin) Ellerinde bıçak, silah varmış.” diye konuştu.

Sinan Ç, Ermeni grubun evin dışında silahla havaya ateş açtığını söyledi.

Saldırıda damadı Ramazan Y’nin bıçakla yaralandığını ve başından darbedildiğini, yeğeni Halil Ç’nin kafa tasında 3 kırık olduğunu aktaran Sinan Ç, Halil Ç’nin hastanede yapılacak tetkikler sonrası ameliyat edilebileceğini belirtti.

Sinan Ç, “40 kişi öldürmeye gelmiş. Bugün bir cenaze haberi verebilirdik. ‘Bir Türk vatandaşı öldü’ diye haber yapabilirdik. Bunun daha ötesi yok.” dedi.

Kentteki Türk toplumundan ve komşularından destek aldıklarını ifade eden Sinan Ç, “Kimse bunu doğal karşılamıyor. Haneye tecavüz hiçbir yerde görülmüş bir şey değil. 10 araba gelip haneye tecavüz etmek (normal değil). Bunu yapmaları ne insanlığa yakışır ne de bir topluma yakışır.” ifadelerini kullandı.

Sinan Ç, Şaylıman ve Dışişleri Bakanlığının olayla ilgilendiğini kaydederek, teşekkür etti.

Kentte sadece 10-15 Ermeni ailenin yaşadığını ifade eden Sinan Ç, saldırı gerçekleştirebilmek için çevredeki kentlerden Ermenilerin toplandığına dikkati çekti.

Sinan Ç, “İnşaat sektöründe çalışıyoruz. Bu sektörde çoğu zaman onlarla çalışıyoruz. Yine inşaat sektöründe bir arada çalışacağız ama nasıl olacak bilmiyorum.” dedi.

Benzer Haberler

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar 388 milyon doz Kovid-19 aşısı yapıldı
Dünya

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar 388 milyon doz Kovid-19 aşısı yapıldı

Filistin Başbakanı Iştiyye'den yeni İsrail hükümetine 'işgale son verme' çağrısı
Dünya

Filistin Başbakanı Iştiyye’den yeni İsrail hükümetine ‘işgale son verme’ çağrısı

Le Monde: İsrail'in Filistin'de yaptıklarına apartheid demek duruma gittikçe daha çok uyuyor
Dünya

Le Monde: İsrail’in Filistin’de yaptıklarına apartheid demek duruma gittikçe daha çok uyuyor

ABD'li isimlerden, Filistinlilere destek
Dünya

ABD’li isimlerden, Filistinlilere destek

DSÖ'den ABD'nin Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasına verdiği desteğe övgü
Dünya

ABD’nin Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet hakkının kaldırılması desteğine övgü

Kolombiya'da protestocular vergi reformunun getireceği ek yüke tepkili
Dünya

Kolombiya’da protestocular vergi reformunun getireceği ek yüke tepkili

BIST şirketlerinden güncel haberler

BIST şirketlerinden güncel haberler

Çekmeköy Belediyesi Afşin’de Kardeşlik Çarşısı Kuruyor

Çekmeköy Belediyesi Afşin’de Kardeşlik Çarşısı Kuruyor

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Bayrampaşa Belediyesi YKS Desteği Sağlıyor

Bayrampaşa Belediyesi YKS Desteği Sağlıyor

Uçmakdere’de Renkli Uçurtmalar Gökyüzüyle Buluştu!

Uçmakdere’de Renkli Uçurtmalar Gökyüzüyle Buluştu!

sadecehaber_logo

“Yeni nesil tarafsız habercilik” 

  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram

Copyright © 2023 Sadece Haber  Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

“Yeni nesil tarafsız habercilik”

sadecehaber_logo

Copyright © 2023 

Sadece Haber Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Startup
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Emlak
  • Sağlık
  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram Rss

Sadecehaber.com içerisinde yayınlanan haber içeriklerinin ve görsellerinin izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz

Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
  • Yaşam
  • Yerel Yönetimler
  • Künye
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim

© 2020 Sadece Haber