Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sadece Haber
Ana Sayfa Dünya

Trump’tan Ruhani ile görüşme sinyalleri

26 Ağustos 2019 - 20: 07
A A
Twitterda paşlaşFacebookta paylaşEmailMesaj gönder

Trump’tan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşme ihtimaline olumlu yanıt geldi. ABD Başkanı “Koşullar doğru olursa tabii ki kabul ederim.” dedi.

AA‘da yer alan habere göre; Fransa’nın Biarritz kentinin evsahipliğindeki G7 zirvesi sona erdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, İran, ticaret savaşları ve Rusya’nın geri çağrılması suretiyle G8 formatına dönüş ihtimaliyle ilgili mesajlar verdi.

Fransa’nın Biarritz kentinde yapılan G7 Zirvesi‘nin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile ortak basın toplantısı düzenleyen Trump, zirveyi “gerçekten başarılı” şeklinde nitelendirdi.

Trump, Fransa’nın İran ile ABD arasındaki arabuluculuk girişimlerine ilişkin soruya, “İran, göreve geldiğim 2,5 yıl önceki ülke değil. İran bir numaralı terör ülkesiydi. Göreve geldiğimde 18 çatışma alanı vardı, her biri İran tarafından destekleniyordu. İran’ın büyük potansiyeli var. Rejim değişikliği, lider değişikliği hedeflemiyoruz. Nükleer silaha, balistik füzeye sahip olmasınlar ve anlaşmanın süresi daha uzun olsun istiyoruz.” yanıtını verdi.

Trump’tan olumlu sinyal

Trump’tan İran Cumhurbaşkanı ile ilgili sorulara da olumlu yanıt geldi. Ruhani ile görüşmeye hazır olup olmadığının sorulması üzerine ise Trump, “Koşullar doğru olursa tabii ki kabul ederim.” ifadesini kullandı. 

Trump, “İran’la ilgili iyi hislerim var, pek çok İranlı arkadaşım var, inanılmaz insanlar.” değerlendirmesinde bulunarak, “Görmek istediğim son şey, büyük bir problem ama yapmamız gereken şeyi yapmamız gerekir.” dedi.

ABD Başkanı Trump, İran’ın “kötü davranışlarını sürdürmesi halinde” ise “şiddetli güçle” karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

Gelecek G7 Zirvesi

Gelecek yıl ABD’de yapılacak G7 Zirvesi’yle ilgili soru üzerine, zirveyi Miami’de kendisine ait Doral Golf Tesisleri’nde yapmayı planladığını doğrulayan Trump, “bundan para kazanmayı planladığı” iddiasını ise reddetti.

Trump, ABD Başkanlığı’nın kendisine 3 ila 5 miyar dolar para kaybettirdiğini savunarak, sonraki G7 Zirvesi’yle ilgili “Para kazanmak istemiyorum. Öyle olsa 3 ila 5 milyar dolar kaybetmezdim.” diye konuştu.

“Rusya’yı çadıra almak, dışarıda bırakmaktan daha iyidir”

Rusya’nın yeniden G7 Zirvesi’ne davet edilip edilmeyeceğiyle ilgili soruya Trump, “Bence, Rusya’yı çadıra almak, dışarıda bırakmaktan daha iyidir.” karşılığını verdi.

Trump, Rusya’nın G7’den dışlanması kararının Kırım’ın ilhakı üzerine alındığının hatırlatılması üzerine “Kırım, Obama döneminde ilhak edildi. Durdurulabilirdi ama Obama durduramadı.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “Ukrayna” konusunda eski ABD Başkanı Barack Obama’dan “daha akıllı çıktığını” savunan Trump, Obama’nın da bu nedenle Rusya’yı G7’den çıkarma kararı aldığını iddia etti.

“AB ile anlaşma yapmak zor”

Trump, ABD’nin AB ile ilişkileriyle ilgili bir soruya ise “AB ile anlaşma yapmak zor. Theresa May’e sormanız yeter.” yanıtını verdi. Trump, bununla birlikte ABD ile AB arasında bir ticaret anlaşmasının tamamlanmasına yaklaşıldığını dile getirdi. 

Çinli üst düzey yekililerin, ABD ile ticaret savaşı konusunda bir anlaşmaya varmayı istediğini ve ABD’li yetkililerle temasa geçtiklerini anlatan Trump, “Ancak, adil ve ABD için iyi bir anlaşmaysa kabul ederim, aksi takdirde anlaşma yapmam.” ifadesini kullandı.

G7 Zirvesi marjında bugün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya gelen Trump, zirvenin iklim değişikliğine ilişkin oturumuna ise planlananın aksine katılmamayı tercih etti.

Benzer Haberler

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar 388 milyon doz Kovid-19 aşısı yapıldı
Dünya

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar 388 milyon doz Kovid-19 aşısı yapıldı

Filistin Başbakanı Iştiyye'den yeni İsrail hükümetine 'işgale son verme' çağrısı
Dünya

Filistin Başbakanı Iştiyye’den yeni İsrail hükümetine ‘işgale son verme’ çağrısı

Le Monde: İsrail'in Filistin'de yaptıklarına apartheid demek duruma gittikçe daha çok uyuyor
Dünya

Le Monde: İsrail’in Filistin’de yaptıklarına apartheid demek duruma gittikçe daha çok uyuyor

ABD'li isimlerden, Filistinlilere destek
Dünya

ABD’li isimlerden, Filistinlilere destek

DSÖ'den ABD'nin Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasına verdiği desteğe övgü
Dünya

ABD’nin Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet hakkının kaldırılması desteğine övgü

Kolombiya'da protestocular vergi reformunun getireceği ek yüke tepkili
Dünya

Kolombiya’da protestocular vergi reformunun getireceği ek yüke tepkili

MASALLARDA 1001 GECE Türkiye Çekimleri Tamamlandı

MASALLARDA 1001 GECE Türkiye Çekimleri Tamamlandı

Alemdağ’da Çekmeköy Belediyesi Park Yapıyor

Alemdağ’da Çekmeköy Belediyesi Park Yapıyor

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Sancaktepe Belediyesi, Konteyner Kent Kuruyor

Çekmeköy Belediyesi’nden Üreticiden Çocuklara Fındık

Çekmeköy Belediyesi’nden Üreticiden Çocuklara Fındık

sadecehaber_logo

“Yeni nesil tarafsız habercilik” 

  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram

Copyright © 2023 Sadece Haber  Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

“Yeni nesil tarafsız habercilik”

sadecehaber_logo

Copyright © 2023 

Sadece Haber Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Startup
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Emlak
  • Sağlık
  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram Rss

Sadecehaber.com içerisinde yayınlanan haber içeriklerinin ve görsellerinin izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz

Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
  • Yaşam
  • Yerel Yönetimler
  • Künye
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim

© 2020 Sadece Haber