Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir televizyon programında Yenikapı Milli İrade Meydanı’nda Ramazan ayının son günlerinde kılınan toplu teravih namazı hakkında konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanda namaz kılmasını doğru bulmadığını söyleyen Davutoğlu, “Ben prensip olarak görevlerim esnasında, dini atmosferin içinde siyasi mesajlar vermeyi doğru bulmadım.” dedi.
Davutoğlu, kılınan teravih namazının, Ramazan ayının iklimine aykırı olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:
BUNUN SİYASİ BİR ANLAM TAŞIMASI RAMAZAN İKLİMİNE AYKIRI
“Ben prensip olarak görevlerim esnasında, dini atmosferin içinde siyasi mesajlar vermeyi doğru bulamadım. Bazen kaçamadığımız haller dışında cami içinde mümkün olduğu kadar izin vermemek lazım. Orası ayrı bir mekan. Orada ola ki farklı siyasi görüşlerden olanlar olur, sizinle aynı düşünmeyenler olur, sizi sevmeyenler olur. Oraya gelenler Allah sevgisiyle geliyor. Bunlara özen göstermek gerektiği kanaatindeyim. Tabii teravihin, açık bir alanda geniş katılımla kılınması güzel ama bunun siyasi bir anlam taşıması Ramazan’ın bu iklimine aykırı olur. Bizim bu birleştirici iklimi korumamız hepimiz için önemli.”