‘Scotty’ adlı mobil ulaşım aplikasyonu kullanan stajyer avukat bir kadın, 29 Nisan gecesi, Scotty sürücüsünün taciz ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğunu açıklamıştı:
TACiZ MAĞDURU HAKKINI ARIYOR
Şikayetin ardından şüphelinin gözaltına alındığını ancak daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını aktaran stajyer avukat, şüphelinin ailesinin telefonla tacizine de maruz kaldığını sosyal medya hesabından anlatmıştı.
Herkese merhaba,
— Scotty Mağduru (@ScottyMagduru) 2 Mayıs 2019
Ben 24 yaşında bir kadınım ve İstanbul Barosu’na kayıtlı stajyer avukatım. 29 Nisan gecesi Scotty isimli mobil aplikasyondan çağırdığım bir motosiklet sürücüsü tarafından istismara uğradım.
SCOTTY: OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ
Olaya konu olan Scotty, konuya ilişkin açıklama yaptı. Yazılı açıklamada bulunan Scotty, mağdur stajyer avukatın konuyu 30 Nisan’da taraflarına bildirdiğini ve derhal şüpheli sürücü ile ilişiklerini kestiklerini aktardı.
Olayın aydınlatılması için adli sürece her türlü desteği sağlayacaklarını belirten firma, sürücü alımında oldukça titiz ve hassas olduklarını belirtti. Tüm hassasiyetlerine rağmen böyle bir olayın yaşanmasından son derece üzgün olduğunu açıklayan Scotty, olayın takipçisi olacağını söyledi.
Scotty’nin açıklmasının tamamı ise şu şekilde: