Kurgu Kültür Merkezi Yayınlarının bastığı Abdullah Şevki imzalı Zümrüt Apartmanı kitabındaki çocuğa yönelik cinsel istismar içeriğinin ortaya çıkmasının ardından vatandaşlar farklı kitaplarla ilgili tepkiler göstermeye başladı.
Kimisi çocuklara ve gençlere yönelik olan kitaplardan olan sayfalar edebiyatın ve ahlakın nereye gittiğini sorgulatır cinsten.
Daha önce de tepkiler almış olan Hüseyin Cengiz’in “Ve Sonra Yol Bitti” adlı kitabında bir köpeğe karşı cinsel istismar işlenmişti.
Kitabın yayıncısı Destek Yayınları ve yazar Hüseyin Cengiz, edebiyatın kendini sansürleyebilecek bir mecra olmadığını savunmuştu.
ÇOCUKLARIMIZI BEKLEYEN TEHLİKE KİTAPLARIN ARASINDA OLABİLİR
Türk edebiyatında önemli yeri olan Keloğlan da pedofilden nasibini almış durumda.
Çocukluğumuzun terbiyesi ile örnek gösterilen Keloğlan’ın adını çocuklara yönelik yazılan hikaye kitabı “Keloğlan Ak Ülke” kitabında bir kız çocuğunun uğradığı tecavüz, hamile kalışı ve bu konu karşısındaki çaresizliğini anlatıyor.
1981 yılından bu yana çeşitli yayınevlerinden çıkan Keloğlan Ak Ülke kitabının yazarı Duran Yılmaz’ın 1955 yılında öldüğü ve öğretmen olduğu öğrenildi.
Son dönemde ise çocukların çok rahatça eriştiği ve piyasada bolca bulunan wattpad kitapları tehlike saçıyor. Konuyla ilgili genç yazarlardan Tunahan Elmas gözlemlerini sosyal medyadan aktardı.
Pedofili betimleyen kitap meselesi gündem olunca çoğu insan “bu kadar olmaz” dedi ama şu an yayıncılık sektöründe kitap enflasyonuyla birlikte müthiş bir yozlaşma hakim. Bunun en bariz örneği de “wattpad” denen çukur.
— Tunahan Elmas (@tunahanelmass) 29 Mayıs 2019
Durumun vehametini anlatmak için özetleyeyim.