Kıraç, Posta’ya yaptığı açıklamalarla sosyal medyanın gündemi olmaya devam ediyor. Ünlü şarkıcının “Şehirli kadın çocuğa bakmıyor, evde kahvaltı bile hazırlamıyor” sözleri başına dert oldu. Kıraç’a kadın gazeteciler ve birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.
Şarkıcı Kıraç, Oya Çınar’a verdiği röportajında polemik yaratacak açıklamalarda bulundu. 47 yaşındaki şarkıcı, “Ama kadınların sanıldığı gibi duygusal olmadığı konusunda netim. Boşanmalara bakınca bile bunu görebilirsiniz. Boşanan kadın üç ayda topluyor kendini, boşanan adam darmaduman oluyor” şeklinde konuştu.
Röportajında kadınlara dair eleştirilecek açıklamalarda bulunan Kıraç, “Sen artık gömlek ütüleyen, yemek yapan kadın var mı zannediyorsun? Onların hepsi geçmişte kaldı. Onlar gariban kadınlardı. Eski, zavallı kadınlardı. Şimdi kadınlar öyle değil maalesef. Çocuklara yabancı dadılar bakıyor. Hafta sonu kahvaltıcılar tıklım tıklım. Şehirli kadın çocuk bakmayı geçtim, evde kahvaltı bile hazırlamıyor. Bu algı yanlış. Bu yanlış algıyı parçalamak lazım” ifadeleriyle olay yarattı.
Buket Aydın’dan tepki
Kanal D Haber Başkanı Buket Aydın, şarkıcı Kıraç’a tepki gösteren isimlerden oldu. Ünlü şarkıcının özür dilemesi gerektiğini söyleyen Buket Aydın, “Biz burada her gün kadına şiddet haberlerini, kadın cinayeti haberlerini aktarmaktan bu kadar bıkmışken, kadına şiddeti tetikleyen, kadının evde baskılanmasını destekleye bu açıklamanın bir sanatçıya yakışmadığının altını çizmek istiyorum” dedi.
Babasını örnek gösteren 34 yaşındaki haber sunucusu, “Kahvaltıyı kadın hazırlamaz. Senelerce annem çalışırken sevgili babacığım bana çok kahvaltı hazırlamıştır. Hayat müşterektir. Bu tarz cahilce açıklamaların artık son bulması gerekiyor, özellikle sanatçılarımıza yakışmıyor” şeklinde konuştu.
Nevşin Mengü ti’ye aldı
Gazeteci Nevşin Mengü ise şarkıcı Kıraç’ı Twitter hesabından ti’ye aldı. Kıraç’ın “Kadınlar sanıldığı gibi duygusal değil. Boşanmalara bakınca bunu anlayabilirsiniz. Boşanan kadın üç ayda topluyor kendini, boşanan adam darmaduman oluyor” sözlerine Nevşin Mengü şu yanıtı verdi:
“Kahvaltını hazırlamayı öğrenirsen darma duman olmazsın”
Nevşin Mengü’nün Kıraç için söylediği söz sosyal medyada beğeni topladı.
Kıraç sözleriyle tepki çekti
Kıraç’ın polemik yaratan sözlerine birçok sosyal medya kullanıcısı da tepki gösterdi. Bir dönem ‘Endamın Yeter’ şarkısıyla hafızalara kazınan şarkıcı Kıraç takipçisi tarafından ağır eleştirdi. 47 yaşındaki şarkıcı sözlerine takipçisi “Ne oldu endamın yeter diyordun?” diyerek karşılık verdi.
Ünlü şarkıcı Kıraç, uzun bir süre açıklamalarıyla gündemde kalacak gibi görünüyor. Kıraç ise bu eleştirilere henüz yanıt vermedi.