Özlem Çelik, Öbektaş Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı oldu. Orta Doğu ülkelerine yem ticareti yapan ama Suriye’de patlak veren savaş sebebiyle işleri bozulan Savaş Çelik eşi Özlem Çelik ile birlikte Öbektaş Mahallesi’ne geri döndü.
Mevcut mahalle muhtarının askerlik görevi sebebiyle 4 Haziran 2017’de ara seçim yapıldı ve aday olan Savaş Çelik, seçimi 1 oy fark ile kaybetti.
ÖZLEM ÇELİK İLÇENİN İLK KADIN MUHTARI OLDU
31 Mart seçimlerinde kendisi aday olan Özlem Çelik, 81 geçerli oydan 46 oy alarak Emirgazi ilçesinin ilk kadın muhtarı oldu. Günlük ev işlerine giden ve keçi, koyun sağan Çelik, tarla ve bahçe işleri ile uğraşıyor, arıcılık yapıyor, tavukları yemliyor.
Özlem Çelik, Öbektaş Mahallesi’ndeki temel sorunları gördüklerini kaydetti.
Seçim sürecindeki sıkıntılarını eşi başta olmak üzere herkesin desteği ile aştığını söyleyen Çelik, “Herkes büyük destek verdi, muhtarlığı kazandım. 16 mahallesi bulunan Emirgazi’de tek kadın muhtarım. Konya genelinde de iki kadın muhtar adayının daha seçimi kazandığını duydum. İnşallah başarılı işler yaparız ve güzel örnek oluruz.” şeklinde konuştu.
“MAHALLEYE KADIN ELİ DEĞECEK”
Köyünde mutlu olduğunu belirten Özlem Çelik, “Burası küçük bir yer. Bir ilki başardık. Bana oy veren vermeyen herkesi hiçbir şekilde mahcup etmeyeceğim. Mahallemizi daha güzel hale getireceğiz. Hem ev işlerimi hem de doğup büyüdüğüm köyümün muhtarlığını yapacağım. Her gün koyunları ve keçileri sağıyorum. Her işi yapabilirim. Sonuçta buranın çocuğuyum. Burada büyüdüm. Bu işlere yabancı değilim. Mahallemize kadın eli değecek. Yapacak çok işimiz var. Şebeke suyu içilmiyor, altyapı ve ulaşım sorunu var. Otobüs ve dolmuşların köyümüzden geçmesini istiyoruz. Yollarımız dar, elektrik kesintileri oluyor. Bunların çözümü için çalışacağız. ‘Bayandan muhtar mı olur’ diyenler oldu ama insanlar bana güvendi. Benden beklenti büyük. Bu beklentileri boşa çıkarmayacağım.” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.
Savaş Çelik ise eşiyle kurdukları hayallerden “Köyümüze döndüğümüzde yaşam koşullarının kötü olduğunu gördük. Hayaller kurmaya başladık. Bir şeyler yapabilmek, insanlarımızı köye döndürebilmek, burasını daha yaşanır hale getirebilmek için muhtar olmak istedik. Ancak seçimi kaybedince çok üzüldük. Eşim bana çok destek oldu, ‘Bir dahaki seçimde ben devam edeceğim, hayallerimizi bırakmak yok’ dedi. Köylülere projelerimizi anlattık. Onlar da bize inandı, destekledi. Eşimi Öbektaş Mahallesi’ne muhtar seçti.”
sözleriyle bahsetti.
KADIN MUHTAR KÖYLÜLERİN UMUDU OLDU
Köyde yaşan 73 yaşındaki Cuma Güvendik isimli vatandaş Özlem Çelik’te beklentilerinin yüksek olduğunu onu her zaman destekleyeceklerini söyledi.