Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Sadece Haber
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sadece Haber
Ana Sayfa Dünya

İtalya’da 2. Conte Hükümeti kuruldu

4 Eylül 2019 - 19: 15
A A
İtalya'da Conte dönemi başladı.

İtalya'da Conte dönemi başladı.

Twitterda paşlaşFacebookta paylaşEmailMesaj gönder

İtalya’da yeni hükümeti kurma görevini üstlenen mevcut Başbakan Giuseppe Conte, kabine listesini Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya sundu ve burada yer alacak isimleri açıkladı. 

İtalya’da Başbakan Conte, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’dan 29 Ağustos’ta yeni hükümeti kurma görevini aldı. Conte, parlamentoda en çok sandalyesi bulunan düzen karşıtı 5 Yıldız Hareketi (M5S) ile merkez soldan Demokratik Parti (PD) ve sol görüşlü Özgürler ve Eşitler Partisinin (LEU) üzerinde anlaştığı hükümet programı ile kabine listesini bugün Cumhurbaşkanına sundu. 

Cumhurbaşkanı Mattarella ile görüşmesinin ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Conte, geleceğe yönelik güçlü bir program hazırladıklarını belirterek, “En yüksek enerjimizi, becerilerimizi, İtalya’ya, kuzeyden güneye tüm vatandaşlarımızı daha iyiye götürmeye adayacağız.” dedi. 

Kabinesindeki isimleri tek tek açıklayan Conte’nin yeni hükümetinde, 10 bakanlık M5S’in, 9 bakanlık PD’nin, 1 bakanlık da LEU’nun oldu. Yeni kabinede toplam 7 kadın bakan görev yapacak. 

PD’nin önemli ismi Savunma Bakanı oldu

Conte, koalisyon ortaklarından M5S lideri Luigi Di Maio’nun dışişleri bakanlığına getirildiğini, koalisyonun diğer ortağı PD’nin önemli isimlerinden Lorenzo Guerini’nin Savunma Bakanı olduğunu duyurdu. 

Başbakan Conte, Ekonomi ve Maliye Bakanlığına PD’den Roberto Gualtieri, Ekonomik Kalkınma Bakanlığına M5S’den Stefano Patuanelli, Avrupa İşleri Bakanlığına da yine PD’den Enzo Amendola’nın getirildiğini açıkladı. 

Bu arada, 1. Conte Hükümeti döneminde aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini’nin oturduğu İçişleri Bakanlığı koltuğu ise bu kez teknokrat bir isme emanet edildi. Eski Milano Valisi Luciana Lamorgese, 2. Conte Hükümeti’nde İçişleri Bakanlığı görevini üstlendi.

Yarın yemin edecek

Yeni kabinede Sağlık Bakanlığı koltuğuna ise koalisyonun küçük ortağı sol görüşlü LEU’dan Roberto Speranza oturacak. 

1. Conte Hükümeti’nde de Adalet Bakanı olan M5S’den Alfonso Bonafede de Başbakan Conte gibi bu hükümette yerini koruyan isimlerden oldu. 

Koalisyonu oluşturan iki büyük partinin renklerinden ötürü sarı (M5S) – kırmızı (PD) koalisyon olarak anılacak. 2. Conte Hükümeti, yarın sabah Cumhurbaşkanı Mattarella önünde yemin edecek ardından da parlamentonun alt ve üst kanadında güvenoyu arayacak. 

2. Conte Hükümeti, Temsilciler Meclisi ve Senato’dan güvenoyu aldıktan sonra resmen göreve başlayacak. 

Hükümet krizi

Lig Partisinin 8 Ağustos’ta koalisyon ortağı M5S’yi “her şeye hayır demekle” suçlayarak hükümeti bozacağını açıklamasıyla patlak veren kriz, Başbakan Conte’nin de 20 Ağustos’ta istifasını vermesiyle tırmanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Mattarella, krizi aşmak için geçen haftalarda iki tur siyasi istişarelerde bulunmuş, istişareler sırasında M5S ile PD, Conte’nin yeniden başbakanlığında yeni bir koalisyon hükümetinde ortak olmayı kabul etmişti. 

Benzer Haberler

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar 388 milyon doz Kovid-19 aşısı yapıldı
Dünya

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar 388 milyon doz Kovid-19 aşısı yapıldı

Filistin Başbakanı Iştiyye'den yeni İsrail hükümetine 'işgale son verme' çağrısı
Dünya

Filistin Başbakanı Iştiyye’den yeni İsrail hükümetine ‘işgale son verme’ çağrısı

Le Monde: İsrail'in Filistin'de yaptıklarına apartheid demek duruma gittikçe daha çok uyuyor
Dünya

Le Monde: İsrail’in Filistin’de yaptıklarına apartheid demek duruma gittikçe daha çok uyuyor

ABD'li isimlerden, Filistinlilere destek
Dünya

ABD’li isimlerden, Filistinlilere destek

DSÖ'den ABD'nin Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet hakkının kaldırılmasına verdiği desteğe övgü
Dünya

ABD’nin Kovid-19 aşılarında fikri mülkiyet hakkının kaldırılması desteğine övgü

Kolombiya'da protestocular vergi reformunun getireceği ek yüke tepkili
Dünya

Kolombiya’da protestocular vergi reformunun getireceği ek yüke tepkili

Alemdağ’da Çekmeköy Belediyesi Park Yapıyor

Alemdağ’da Çekmeköy Belediyesi Park Yapıyor

Mehmet Kaya “Nijer’in de Umudu Erdoğan”

Mehmet Kaya “Nijer’in de Umudu Erdoğan”

Çekmeköy Belediyesi Afşin’de Kardeşlik Çarşısı Kuruyor

Çekmeköy Belediyesi Afşin’de Kardeşlik Çarşısı Kuruyor

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Tekirdağ Hora-Hoşköy kitap atölyesi etkinliği

Çekmeköy Belediyesi’nden Üreticiden Çocuklara Fındık

Çekmeköy Belediyesi’nden Üreticiden Çocuklara Fındık

sadecehaber_logo

“Yeni nesil tarafsız habercilik” 

  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram

Copyright © 2023 Sadece Haber  Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

“Yeni nesil tarafsız habercilik”

sadecehaber_logo

Copyright © 2023 

Sadece Haber Medya  A.Ş.

Tüm hakları saklıdır.

  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Magazin
  • Startup
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Emlak
  • Sağlık
  • Künye & İletişim
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim
Youtube Twitter Facebook Instagram Rss

Sadecehaber.com içerisinde yayınlanan haber içeriklerinin ve görsellerinin izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz

Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Son Paylaşım
  • Yaşam
  • Yerel Yönetimler
  • Künye
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Hukuki Bildirim

© 2020 Sadece Haber